Over ons

Krachtvoer Events Noordkade

Sinds 1 september 2022 is de naam van onze B.V. veranderd van Cultuur Haven Veghel naar Krachtvoer Events Noordkade. Waarom dat is, leggen we je hier graag uit.

Met een groot hart voor cultuur

Wist je dat je met jouw evenement bijdraagt aan de activiteiten die in onze cultuur ruimtes worden georganiseerd door de aanwezige sociaal-culturele organisaties op de Noordkade? Wat velen namelijk niet weten, is dat onze organisatie niet alleen bestaat uit het louter commercieel uitbaten van onze locatie. Binnen onze locatie zijn namelijk ook een groot aantal culturele ruimtes aanwezig. In deze ruimtes worden activiteiten georganiseerd, zo is er bijvoorbeeld een schilderatelier en een muziekschool aanwezig. De winst die voortkomt uit de commerciële verhuringen draagt bij aan de activiteiten van deze sociaal-culturele organisaties. Wanneer je dus een evenement organiseert op de Noordkade, draag je automatisch bij aan het in stand houden van de cultuursector. Een mooie bijvangst! En een leuk weetje: een aantal van deze culturele ruimtes zijn ideaal te gebruiken als break-out ruimte! Geen saaie ruimte, maar een inspirerende omgeving die nét even anders is.

Waarom een andere naam?

Hoewel Cultuur Haven Veghel een mooie afgeleide is van de oorspronkelijke bewoner van ons complex – Coöperatieve Handels Vereniging (CHV) –, heeft onze organisatie een enorme groei doorgemaakt, waarbij we naast de culturele activiteiten ook steeds meer commerciële activiteiten zijn gaan ontplooien. En daarom vonden wij het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe naam die nog altijd duidelijk verbonden is met de locatie, maar die tegelijkertijd de ruimte krijgt om een eigen bestaan op te bouwen. We hebben deze gevonden in Krachtvoer Events Noordkade.

Gedachte achter Krachtvoer Events Noordkade

De woorden Events en Noordkade spreken voor zich. Krachtvoer is een knipoog naar het verleden, naar het energierijke mengvoer dat hier in immense hoeveelheden werd geproduceerd toen de Noordkade nog een mengvoederfabriek was. Het is ook een verwijzing naar één van de drie pijlers op de Noordkade, namelijk food.

Tenslotte moeten voor het beste krachtvoer de juiste hoeveelheden ingrediënten met elkaar worden gemengd en gemixt. En laat dat mengen en mixen van alle elementen die komen kijken bij de organisatie van evenementen nu net onze kracht zijn.

Conferentiecentrum in VeghelBedrijfsfeest organiserenBedrijfsevenement organiserenFeestlocatie BrabantInspirerende vergaderlocatieUnieke vergaderlocatie