Locatie De Noordkade

Maak kennis met deze unieke plek

We nemen we je graag mee terug naar het jaar 1915. Dit is het jaar dat de eerste graansilo verrees en de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV) zich vestigde in Veghel vanwege de goede verbindingen over het spoor en water. In de jaren erna ontstond een unieke verzameling aan gebouwen met een grote diversiteit aan bouwstijlen. Samen vormden ze decennialang de grootste mengvoederfabriek van Europa.

In 2008 ontfermde een plaatselijke bouwer en ontwikkelaar zich over het complex. Hiermee werd een start gemaakt met de herbestemming van de gebouwen op het terrein dat als Noordkade Veghel werd gedoopt. De industriële functie maakte plaats voor een bruisend centrum in het hart van de Meierij. Waar vandaag de dag kunst & cultuur, food en leisure op levendige wijze met elkaar zijn verstrengeld.

Veel originele elementen, zoals de ongepolijste muren, dakconstructies en machines zijn intact gebleven tijdens de renovatie. De locaties voldoen aan de eisen van nu, maar nemen je mee naar de tijd van toen.

Wil je graag meer informatie over De Noordkade? Kijk dan hier.

Duurzaamheid

Wij vinden duurzaamheid belangrijk in de breedste zin van het woord. Dit vind je terug in het gebouw dat volledig verwarmd wordt door de restwarmte van de naastgelegen zuivelfabriek FrieslandCampina, het hergebruik van materialen uit de voormalige mengvoederfabriek, de Theaterzaal die volledig is uitgelicht met LED-lampen en nemen we sinds 2020 deel aan Green Stages waarin we met 30 andere locaties werken aan verduurzaming. Daarnaast hebben we middels een re-integratie traject een aantal medewerkers in ons team op mogen nemen, ontvangen we iedere week met veel plezier een groep enthousiaste cliënten van Stichting Dichterbij en kopen we in bij lokale ondernemers op de Noordkade.

Bereikbaarheid

De Noordkade is uitstekend bereikbaar; nabij de A50 en N279. Op minder dan 30 minuten rijden van Den Bosch en Eindhoven en minder dan 40 minuten vanuit Tilburg en Nijmegen.

Reis je met het OV? Dan pak je gemakkelijk de bus vanuit Den Bosch, Eindhoven, Nijmegen of Oss.